Maak ook als de zon niét schijnt gebruik van zonne-energie dankzij slimme batterijsystemen

Een thuisbatterij slaat de overdag geproduceerde energie op. Die kan je achteraf gebruiken op momenten dat je geen energie krijgt uit je zonnepanelen, zoals ’s avonds. Zo voorkom je dat je overproductie tijdens zonuren moet injecteren aan het net en je dus zelfgeproduceerde energie verliest. Zo maximaliseer jij je zelfverbruik!

De stroom die je niet verbruikt, wordt in het elektriciteitsnet geïnjecteerd en kan je verkopen via een injectiecontract dat je afsluit met je energieleverancier.

Hoe meer je verbruikt op het moment van de productie, hoe hoger je zelfconsumptie, hoe beter.

Verhoogde zelfconsumptie, verlaagde energiefactuur

De batterij slaat de zonne-energie die je niet verbruikt tijdens de dag op. Zo vermijd je injectie op het net. De zelf opgewekte energie kan je ’s avonds en ‘s nachts verbruiken.

Voor een normaal gezin zit de zelfconsumptie rond de 30% à 40%, met een batterij stijgt deze naar 70% à 80%! Deze percentages kan je zelf beïnvloeden, waardoor je ook de terugverdientijd van je investering kan verbeteren. Hoe meer jouw zelfverbruik toeneemt, hoe sneller de batterij is terugverdiend. Het blijft een “EN EN” verhaal. Probeer zo veel mogelijk te verbruiken wanneer er zonne-energie is en de rest sla je op in een thuisbatterij.

Heb je een digitale teller, dan kan je via mijn.fluvius.be meteen je verbruikshistoriek raadplegen en je injectiewaarden bekijken. Dat geeft je een inzicht in welke capaciteit jouw batterij best heeft. Een vuistregel voor de capaciteit te bepalen, is de totale wattpiek van de installatie maal 1 à 1,5 doen.

thuisbatterij-huawei

De voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij helpt je besparen, en wel zo:

 • Verbruik maximaal de zelf opgewekte groene energie en minimaliseer de injectie.
 • Verbruik wanneer jij wil, zelfs ‘s nachts.
 • Minimaliseer je energiefactuur door minder gebruik te maken van het net om stroom aan te kopen.
 • Vanaf 2023 worden het dag- en nachttarief vervangen door een capaciteitstarief: een thuisbatterij kan de pieken mee opvangen.
 • Het is mogelijk om het systeem uit te breiden en een back-up systeem toe te voegen zodat je stroom hebt tijdens een panne van het net.
 • Eenvoudig te plaatsen, ook in retro-fit.

De voordelen van een batterij voor industriële projecten

 

Een batterij helpt je besparen, en wel zo:

 • Verbruik maximaal de zelf opgewekte groene energie van je bedrijf en minimaliseer de injectie.
 • Peak shaving
 • Arbitrage Day-Ahead
 • Inspelen op de on-balans markt
 • Vraag advies aan één van onze specialisten voor de beste keuze van je industriële batterij
industriële batterijen

Onze merken

Huawei

De Chinese multinational Huawei kennen we vooral van zijn smartphones. Daarnaast investeert dit bedrijf ook al jaren in de technologie van thuisbatterijen.

Website Huawei

Technische fiche

BYD

BYD, opgericht in 1995, is een invloedrijk hightechbedrijf wereldwijd. Genoteerd aan de beurzen van Hong Kong en Shenzhen, richt het zich op elektronica, auto’s en nieuwe energie, met een omzet en marktkapitalisatie van elk meer dan RMB 100 miljard, met name in energieopwekking en -opslag.

Website BYD

Technische fiche – LVL
Technische fiche – LVS
Technische fiche – HVS/HVM

Referenties

Solar Edge

Solar Edge is actief in meer dan 140 landen en monitort meer dan 3.7 miljoen systemen. Wat deze batterijen zo betrouwbaar maken zijn hun accu’s. Ze bewaren overtollige zonne-energie om het huis te voorzien van elektriciteit wanneer de tarieven pieken of gedurende de nacht. Bovendien zorgt de back-upinterface voor stroomvoorziening tijdens een stroomuitval.

Website Solar Edge

Technische fiche  400V
Technische fiche 48V

1 Step 1
DienstKeuze tussen één of meerdere diensten
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Snel offerte aanvragen

Nieuwsgierig naar informatie of wil je graag een prijsopgave ontvangen?

Vul dan het formulier hieronder in en één van onze teamleden zal binnenkort contact opnemen, geheel vrijblijvend.

Ontdek de kracht van rendabele, duurzame warmte en energie

Download ons ebook en leer hoe Batisol jou helpt besparen met zonnepanelen, batterijen en laadpalen. Rendabiliteit als vak, service als troef – samen gaan we voor een groenere toekomst!

Wat klanten over ons zeggen:

Philip Krikilion
Philip Krikilion
2024-03-14
Ik kan niet genoeg benadrukken hoe blij ik ben met het werk dat Batisol heeft geleverd bij het installeren van mijn zonnepanelen. Vanaf het allereerste contact tot de voltooiing van het project, was hun professionaliteit en toewijding ongeëvenaard. Het team van Batisol was zeer deskundig en vriendelijk. Ze beantwoordden al mijn vragen geduldig en gaven me waardevol advies over het beste type zonnepanelen voor mijn behoeften. De installatie zelf verliep vlekkeloos en efficiënt. Het was duidelijk dat ze echt wisten wat ze deden. Ik zou Batisol ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar hoogwaardige zonnepanelen en een uitstekende service. Bedankt, Batisol, voor het geweldige werk!
Dirk Libotton
Dirk Libotton
2023-10-11
zeer goede firma, tevreden over de plaatsing en de service en de goede nazorg.
Steven De Bruyn
Steven De Bruyn
2023-08-30
Top firma met top advies. Al tweemaal zonnepanelen laten installeren door deze firma. Iedere keer weer zeer tevreden. Zoek niet verder voor een top installateur
Jan Vanderroost
Jan Vanderroost
2023-08-23
belangrijk communicatieprobleem binnen bedrijf. Problemen worden wel opgelost.
Brecht Laukens
Brecht Laukens
2023-05-26
Zeer goed en oprecht advies over problemen met omvormer. Snelle reactie op mails.
Paul Van Bladel
Paul Van Bladel
2023-04-08
Erg betrouwbare firma. Maken heldere afspraken en doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Ook de administratieve afhandeling door Els is van de bovenste plank. De kempenzonen die een soort van vertikaal ballet uitvoeren op uw dak gaan erg zorgvuldig te werk en zijn de hartelijkheid zelve. Laat batisol zeker een offerte maken als u zonnepanelen en batterijen overweegt. Erg fijne mensen, professioneel en betrouwbaar. Ik wou dat ik dat van mijn bank kon zeggen.
Wouter Vertongen
Wouter Vertongen
2023-01-08
Topfirma! Deze firma heeft nu bijna 10 j geleden mijn zonnepanelen gelegd. Correct,altijd goede uitleg, papierwerk was tip top,zelfs de envelop om de aanvraag in te dienen bij de netwerkbeheerder was voorzien van een postzegel 😅 Tim reageert altijd op mails , telefoon,... Tot op heden geen enkel probleem gehad aan installatie.
baris
baris
2022-10-18
Top, reliable and honest service! I see very often roofs that are covered with lots of panels. To us, a family of five, after studying the level of our energy consumption, they suggested to get only 10 panels. More would not be necessary they said and they were right.
Guy Coussement
Guy Coussement
2022-09-03
Vandaag mailtje gestuurd naar Tim met de melding dat de verbinding tussen omvormer en app niet meer werkte. Groot was mijn verbazing toen ik op deze zaterdag onmiddellijk antwoord kreeg met 3 zaken om te checken. En ja, één van de tips was de goede. Probleem opgelost dank zij uitstekende service van Tim!
Erwin Corremans - Dúo de cantantes Win & Syl
Erwin Corremans - Dúo de cantantes Win & Syl
2021-12-12
Zeer klantvriendelijk! Uitstekende dienst na verkoop. Zonnepanelen werken al sinds 2011 optimaal. En belangrijk steeds bereikbaar ! Als je een betrouwbare installateur zoekt, niet meer twijfelen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Veel gestelde vragen

Is aanvragen van een digitale meter gratis?

Vanaf heden (1/1/2023)  is het aanvragen van digitale meter altijd gratis.

Mijn omvormer valt uit op zonnige dagen. Wat kan de oorzaak zijn?

Beveiliging tegen spanningsstijging
Als de spanning 253V wordt in het net, dan dient de omvormer te stoppen om het net te beschermen. De installatie begint dan terug te werken als de spanning gedaald is.
Er is niets mis met de installatie maar ze moet stoppen op 253V waardoor je wel opbrengst verlies hebt. Het is een probleem van het net in jou straat.
Het is aan uw netbeheerder om de spanning in de straat te verlagen zodat de omvormer niet meer in wacht gaat. Ze kunnen dit doen door de transfo lager te zetten.
Je dient contact op te nemen met uw netbeheerder.