Innovatieve Zonne-energieoplossingen voor een industrieel project op maat.

Onze focus ligt op het aanbieden van op maat gemaakte oplossingen die naadloos aansluiten op de unieke behoeften van uw zakelijke onderneming of investeringsambities. Een industriële zonne-energieinstallatie met een capaciteit van meer dan 30 kVA vereist een specifieke benadering. Deze persoonlijke aanpak staat centraal bij de uitvoering van elk zonne-energieproject voor de industrie.

Tekengebied 2

Industriële Zonnestroominstallaties

Verander het dak van uw onderneming in een winstgevende energiebron met onze industriële zonnestroominstallaties. Beveilig een aanzienlijk deel van uw energiekosten voor de komende 25 jaar.

Of u nu een systeem wilt dat is afgestemd op uw huidige verbruik of een systeem dat het volledige potentieel van uw ruimte benut, wij werken nauw met u samen om de optimale strategie en aantrekkelijke financiële rendementen te vinden.

Tekengebied 7

Industriële Batterijopslag (BESS)

De energietransitie is in volle gang met de snelle ontwikkeling van windparken en zonne-energieprojecten. Met de toenemende elektrificatie van verbruikers wordt het balanceren van energievraag en -aanbod een steeds grotere uitdaging.

Een bedrijfsbatterijsysteem kan veel voordelen bieden, zoals lagere netwerkkosten, verhoogde zelfconsumptie, en de mogelijkheid om deel te nemen aan netbalancering. Elke situatie is uniek en wij verkennen graag met u de meest geschikte technologieën voor uw behoeften.

Tekengebied 3

AC laadpalen en DC snelladers

De omschakeling naar elektrische bedrijfsauto’s en professionele voertuigen verloopt in een snel tempo en brengt technische uitdagingen met zich mee.

Wij bieden je onderneming graag een totaaloplossing aan die past bij uw specifieke eisen.

Ons team zorgt voor de volledige elektrotechnische installatie, het plaatsen van AC- of DC-laadstations, en de integratie met een Charge Point Operator. Bovendien bieden we thuislaadoplossingen voor collega’s, inclusief split-billing, wat zorgt voor een naadloze en administratieve vereenvoudiging.

Tekengebied 6

Verhuis Zonnepanelen

Je bedrijf verhuist en heeft al zonne-energieoplossingen. Het verplaatsen van zonnepaneleninstallaties kan best ingewikkeld zijn. Wij adviseren je over de mogelijkheden en handelen de administratie af met de nodige instanties, zodat wij uw zonne-energiesysteem van begin tot eind kunnen verhuizen.

Indien je installatie niet door ons is uitgevoerd of als uw oorspronkelijke installateur niet meer beschikbaar is en de prestaties niet aan de verwachtingen voldoen, bieden wij grondige analyses en adviseren wij verbeteringen of een volledige heropbouw van uw systeem.

Batisol, dé energiepartner voor bedrijven.

Wij garanderen een professionele dienstverlening dankzij ervaren plaatsers, hoge kwaliteit en klantgericht naar de noden van KMO’s, industriële bedrijven en retail.

Sinds 2008 maakt Batisol het verschil op het gebied van zonnepanelen, batterijsystemen, en laadpalen. Ondertussen werden meer dan 4500 installaties gerealiseerd en is Batisol uitgegroeid tot een referentie binnen de sector.

Bij Batisol staat kwaliteit centraal. We streven altijd naar topkwaliteit, zowel in de keuze van onze materialen als in de uitvoering en plaatsing van onze projecten. Verder garanderen wij een correcte klantenservice en zijn wij nauw betrokken bij het opvolgen van jouw project.

Samen met de klant gaan wij steeds op zoek naar de meest geschikte oplossing voor zijn/haar situatie. We voorzien correct advies en luisteren aandachtig naar uw noden en wensen. Bij Batisol zijn we erg betrokken en meedenkend met onze klant!

Een duurzame installatie dankzij Batisol, dat vraagt om een duurzame werkwijze! Daarom werken we met hoogwaardige merken en bestaat ons team uit de meest professionele en ervaren installateurs.

Waarom een industriële batterij?

Als bedrijf investeren in industriële batterijopslag is geen alledaagse investering. Hierbij komen verschillende energetische, financiële en veiligheidsaspecten naar voren waarbij goede begeleiding essentieel is voor succes. Als jouw bedrijf al een zonnepaneleninstallatie heeft, kan een volgende logische stap een industriële batterij zijn.

Met een industriële batterij kies je als energie-intensief bedrijf voor absolute energiezekerheid.

Zelfs tijdens periodes van een overbelast net, waarbij de elektriciteitslevering op piekmomenten niet gegarandeerd is, ben jij verzekerd van voldoende stroom om je bedrijfsactiviteiten vlekkeloos te laten verlopen.

Door de juiste capaciteit industriële batterij te installeren, voorkom je tijdelijke afschakeling van het net en draag je bij aan het handhaven van de vereiste netbalans. Industriële batterijen vormen een essentiële schakel in het streven naar een modern en intelligent elektriciteitsnetwerk.

Een industriële batterij helpt je ook om een maximale opbrengst te halen uit de zelfopgewekte elektriciteit via de zonnepanelen op het dak van je bedrijf. Elektriciteit die je zelf opwekt maar op dat moment niet nodig hebt, kan tijdelijk worden opgeslagen. Dankzij intelligente sturing kan een industriële batterij zelfs veel meer dan alleen energie opslaan voor eigen gebruik, waardoor je extra financiële opbrengsten kunt genereren.

Bij Batisol bieden we altijd een oplossing met perspectief voor jouw bedrijf. We bekijken graag, afhankelijk van jouw energieverbruik, aansluiting en investeringsstrategie, welk systeem het beste bij jou past.

 

Zonne-energie

320 Zonnepanelen op plat dak – Aventi Beerse

 

Ons team heeft onlangs 320 zonnepanelen en 4 Alfen Eve Double Pro-line laadpunten geïnstalleerd op hun prachtige gebouw op het industrieterrein in Beerse.

Lees meer

Zonne-energie

262 zonnepanelen voor 119 studentenkoten in Anderlecht

 

Voor een projectontwikkelaar installeerde wij 262 zonnepanelen voor maar liefst 119 studentenkoten in Anderlecht. Totaal vermogen: 111,66 kWp.

Lees meer

Zonne-energie

Zonnepanelen op plat dak – Hoeilaart

 

De Okay in Hoeilaart werd in 2023 voorzien van 132 zonnepanelen, omvormer 50 kVA

 

Lees meer

Den Box Haacht 182.04kWp industriële zonnestroominstallaties foto 2

Zonne-energie

328 Zonnepanelen voor – Den box in HaachtOns team plaatste 328 zonnepanelen van JA Solar type 555Wp white met de  Huawei 100-KTL-M2 omvormer.

Lees meerZonne-energie

494 zonnepanelen in Delhaize Heultje

 

Delhaize Heultje werd in 2021 voorzien van 494 zonnepanelen, kVA:160

 

Lees meer

 

Zonne-energie

78 zonnepanelen in Tennisclub HTC-Ter Heyde

 

Tennisclub in Ter Heyde werd voorzien van 78 zonnepanelen

 

Lees meer

Zonnepanelen voor jouw bedrijf in 5 stappen

1. Kennismakingsgesprek

In een eerste kennismakingsgesprek verkennen we samen jouw behoeften en de specifieke wensen van jouw onderneming. Tijdens deze ontmoeting introduceren we je graag tot Batisol en lichten we onze werkwijze en diensten toe. We bieden je een uitgebreide uitleg over zonne-energie installaties en staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden, zodat je precies begrijpt wat de mogelijkheden zijn.

2. Haalbaarheidstudie

Tijdens ons eerste gesprek bepalen we samen de vervolgstappen. We analyseren de kwartiermeetgegevens om een duidelijk beeld te krijgen van jouw energiebehoeften. Op basis van deze gegevens maken we een zonne-energie-installatie dossier op dat perfect aansluit bij het verbruiksprofiel van jouw bedrijf of die inspeelt op je interesse in een grotere investering.

3. Voorbereiding

We onderzoeken samen de opties voor investeringssteun en stellen indien nodig het volledige subsidiedossier voor je samen. We dienen een netstudie in bij netbeheerder Fluvius en voorzien je van aanvullend advies indien nodig. Onze projectleiders beginnen met het uitwerken van gedetailleerde plannen, zodat ons montageteam straks de installatie efficiënt kan uitvoeren bij jou op locatie.

4. Projectuitvoering

Onze installateurs en elektriciens gaan aan de slag. Zij zorgen ervoor dat alles met de grootste zorg wordt geïnstalleerd, zodat jouw bedrijf kan profiteren van 100% hernieuwbare energie. De installatie wordt grondig gekeurd en alle benodigde documentatie wordt overhandigd.

5. Onderhoud & Monitoring

Ook na de installatie staan we altijd klaar om je te ondersteunen met één van onze drie pakketten op maat. Je kunt altijd contact opnemen met onze experts voor vragen over de administratie of het monitoren van je PV-installatie.

Bekijk wat onze klanten zeggen over onze manier van werken:

Onderhoud en monitoring voor
industriële installaties

Bij industriële installaties van enkele 1000’en zonnepanelen is het belangrijk om ze maximaal te laten renderen
door deze constant te monitoren en onderhouden. Zo maximaliseer je het rendement op je investering.

1. Lite onderhoud

Monitoring

X Preventief onderhoud

XInterventies (incl werk en materiaal)

2. Basis onderhoud

Monitoring

Preventief onderhoud

X Interventies (incl werk en materiaal)

3. Premium onderhoud

Monitoring

Preventief onderhoud

Interventies (incl werk en materiaal)

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Heeft u interesse in een industriële installatie?

Spreek met één van onze specialisten. Laat je gegevens achter en nemen contact met u op wanneer het u het best past. Zo gaan we samen voor een duurzame toekomst.

Veel gestelde vragen

Wat te doen bij elektriciteitswerken in de straat?

Bij elektriciteitswerken in de straat is het ten zeerste aan te raden je PV installatie af te koppelen van het net. Dit doe je door:

1. De zekering gemarkeerd met PV in de zekeringkast uit te zetten.
2. De omvormer afzetten. Dit doe je door middel van de schakelaar onderaan de omvormer op ‘0’ of ‘OFF’ te zetten.

Het spreekt voor zich dat je tijdens die periode geen opbrengsten zal hebben van de zonnepanelen en dus elektriciteit via het net zal gebruiken. Zodra de werken in de straat ten einde zijn, dien je het proces omgekeerd te herhalen, en zal de omvormer terug opstarten bij voldoende daglicht.

Is aanvragen van een digitale meter gratis?

Vanaf heden (1/1/2023)  is het aanvragen van digitale meter altijd gratis.

Waarom kiezen voor een laadpaal?

Gevaar stopcontact

Ondanks dat je denkt een veilig, geaard en misschien wel spatwaterdicht stopcontact te hebben is deze alleen bedoeld voor korte belasting op hoog vermogen door een elektrisch apparaat met maximaal 10 ampère. Een elektrische auto kun je ook op 10 ampère laden maar dan is er geen sprake meer van een korte belasting op hoog vermogen, want alleen al een plug-in hybride auto heeft zo’n 5 tot 7 uur nodig om volledig te kunnen worden opgeladen.

Door de constante belasting van het stopcontact ontstaat er zoveel warmte dat dit kan leiden tot doorbranden zonder dat de zekeringen daarop ingrijpen. Dit kan niet alleen leiden tot doorbranden maar ook tot erger, en omdat de meeste mensen hun auto thuis en ’s nachts opladen wil je er toch niet aan denken wat er nog meer kan gebeuren. Steeds meer verzekeringen stellen overigens al voorwaarden bij een woonhuisverzekering zoals het gebruik van een oplaadstation bij het laden van een elektrische auto. Bovendien staat er, in tegenstelling tot een stopcontact, geen spanning op een laadstation. De spanning wordt pas ingeschakeld zodra stekker goed in de lader is gestoken en de auto daar vervolgens om vraagt. Ook hiermee een extra veiligheidsrisico weggenomen.

Langzaam laden:
Laden met een gewoon stopcontact gaat bovendien langzaam, wel 60%. Om zoveel mogelijk profijt te halen uit je elektrische auto is het van belang dat deze zo snel mogelijk wordt geladen. Hoe sneller je kunt laden hoe meer je kunt profiteren van een volle accu. En, een volle accu betekend meer elektrische kilometers dus goedkoper en milieuvriendelijker van A naar B. Bovendien zijn er steeds meer auto’s die op meer dan 16 Amp. kunnen laden  Als er genoeg vermogen is op een locatie kan het station met meer vermogen dus nog sneller laden.

Mijn omvormer valt uit op zonnige dagen. Wat kan de oorzaak zijn?

Beveiliging tegen spanningsstijging
Als de spanning 253V wordt in het net, dan dient de omvormer te stoppen om het net te beschermen. De installatie begint dan terug te werken als de spanning gedaald is.
Er is niets mis met de installatie maar ze moet stoppen op 253V waardoor je wel opbrengst verlies hebt. Het is een probleem van het net in jou straat.
Het is aan uw netbeheerder om de spanning in de straat te verlagen zodat de omvormer niet meer in wacht gaat. Ze kunnen dit doen door de transfo lager te zetten.
Je dient contact op te nemen met uw netbeheerder.

Laadpaal of stopcontact?

gevaar stopcontact

Ondanks dat je denkt een veilig, geaard en misschien wel spatwaterdicht stopcontact te hebben is deze alleen bedoeld voor korte belasting op hoog vermogen door een elektrisch apparaat met maximaal 10 ampère. Een elektrische auto kun je ook op 10 ampère laden maar dan is er geen sprake meer van een korte belasting op hoog vermogen, want alleen al een plug-in hybride auto heeft zo’n 5 tot 7 uur nodig om volledig te kunnen worden opgeladen.

Door de constante belasting van het stopcontact ontstaat er zoveel warmte dat dit kan leiden tot doorbranden zonder dat de zekeringen daarop ingrijpen. Dit kan niet alleen leiden tot doorbranden maar ook tot erger, en omdat de meeste mensen hun auto thuis en ’s nachts opladen wil je er toch niet aan denken wat er nog meer kan gebeuren. Steeds meer verzekeringen stellen overigens al voorwaarden bij een woonhuisverzekering zoals het gebruik van een oplaadstation bij het laden van een elektrische auto. Bovendien staat er, in tegenstelling tot een stopcontact, geen spanning op een laadstation. De spanning wordt pas ingeschakeld zodra stekker goed in de lader is gestoken en de auto daar vervolgens om vraagt. Ook hiermee een extra veiligheidsrisico weggenomen.

Langzaam laden:Laden met een gewoon stopcontact gaat bovendien langzaam, wel 60%. Om zoveel mogelijk profijt te halen uit je elektrische auto is het van belang dat deze zo snel mogelijk wordt geladen. Hoe sneller je kunt laden hoe meer je kunt profiteren van een volle accu. En, een volle accu betekend meer elektrische kilometers dus goedkoper en milieuvriendelijker van A naar B. Bovendien zijn er steeds meer auto’s die op meer dan 16 Amp. kunnen laden Als er genoeg vermogen is op een locatie kan het station met meer vermogen dus nog sneller laden.

Wat met straatwerken?

Bij elektriciteitswerken in de straat is het ten zeerste aan te raden je PV installatie af te koppelen van het net. Dit doe je door:

1. De zekering gemarkeerd met PV in de zekeringkast uit te zetten.
2. De omvormer afzetten. Dit doe je door middel van de schakelaar onderaan de omvormer op ‘0’ of ‘OFF’ te zetten.

Het spreekt voor zich dat je tijdens die periode geen opbrengsten zal hebben van de zonnepanelen en dus elektriciteit via het net zal gebruiken. Zodra de werken in de straat ten einde zijn, dien je het proces omgekeerd te herhalen, en zal de omvormer terug opstarten bij voldoende daglicht.

Geen gegevens meer te zien via de monitoring?

Als het groene lampje brandt op de omvormer dan werkt de omvormer gewoon en is er geen enkel productie verlies.
Het is dan enkel de communicatie met internet die weggevallen is en dat kan een aantal oorzaken hebben.
Als je nog steeds bij dezelfde provider bent en geen nieuwe router hebt dan kan je het volgende doen:
1. Reset de router eens door deze af en op te zetten. (uittrekken, paar minuten wachten en terug insteken)
2. Zijn er powerline bakjes gebruikt kijk dan of alle LEDs branden. Is dat niet het geval, reset deze dan ook even. Dit zijn de witte bakjes die in een stopcontact naast de omvormer en router zitten
3. Zet de zekering (automaat) van de omvormer ’s avonds af als de installatie gestopt is (als het donker is) en ’s morgens terug op.

Ben je wel van provider veranderd, heb je een nieuwe router of heb je een nieuw paswoord dan dienen we even langs te komen.

Hoe werkt een zonnestroominstallatie? Is er onderhoud nodig? Wat betekenen de verschillende lichtjes op uw toestel? Kan u sommige storingen zelf oplossen?