zonnepanelen verhuizen

Zonnepanelen verhuizen

Zonnepaneel-installaties zijn relatief eenvoudig te verhuizen enkel dient de nodige zorg te worden besteed aan een volledig verhuisdossier! Een zonne-energie installatie kan na de nodige verplaatsingswerken op een nieuwe locatie gewoon weer in gebruik worden genomen.

BATISOL zorgt ervoor dat uw bestaande zonnepanelen, omvormer en eventueel groenstroomteller naar uw nieuwe adres worden verplaatst en vakkundig opnieuw worden geïnstalleerd.
Ookal zijn uw zonnepanelen oorspronkelijk afkomstig van een andere installateur, dit vormt voor ons geen enkel probleem!
Bij de hermontage zullen de zonnepanelen op een volledig nieuwe draagconstructie worden gemonteerd, zo wordt steeds een mooi egaal zonnevlak bekomen onafhankelijk van het nieuwe dak!

Ook op administratief vlak neemt BATISOL alle nodige stappen die dienen te worden doorlopen voor een succesvolle verhuis.

Zo moet o.a. de VREG op de hoogte worden gebracht dat het adres van uw zonnepanelen is gewijzigd, een AREI-keuring dient te gebeuren op het nieuwe adres en ook uw netbeheerder (Eandis of Infrax) moet worden geïnformeerd over de uitgevoerde verhuis van uw PV-installatie. 

Enkel bij een correct en volledig verhuisdossier, zullen alle betrokken instanties hun goedkeuring geven waardoor u opnieuw kan geniet van uw hoogrenderende installatie op uw nieuwe locatie!
Vermijd problemen achteraf en laat u ondersteunen door een professional met jaren ervaring met de materie!

Eenmaal samen deze stappen doorlopen, is de verhuis met succes afgerond. Het bedrag dat u in het verleden per groenstroomcertificaat ontving (de minimumsteun) verandert niet en ook de periode van 20 (of 10) jaar loopt gewoon door. Zo kan u nog vele jaren genieten van uw gedane investering in zonne-energie.

Let op: installaties die verhuisd worden naar een kantoor-of schoolgebouw dat nieuw gebouwd of ingrijpend verbouwd wordt en waarvan de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning ingediend is vanaf 2013, of voor woongebouwen vanaf 2014, krijgen geen groenestroomcertificaten meer als door de plaatsing van de panelen voldaan wordt aan de zogenaamde EPB-eisen die bepalen dat een minimumnieveau van energie uit hernieuwbare energiebronnen moet worden gehaald.

Meer informatie kan u terugvinden op de website van de VREG of contacteer Batisol!


contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Contacteer BATISOL voor een vrijblijvend adviesgesprek of een offerte!

Batterij-systemen zit ook in ons gamma.